Dinastija (2021)

BEZ obzira na uzrast, gotovo da ne postoji osoba na svetu koja nije gledala ili bar čula za seriju „Dinastija“.

Inovativna za osamdesete godine, „Dinastija“ je potpuno oduševila gledaoce širom sveta i s pravom stekla titulu najgledanije sapunice svih vremena. Drame, intrige, isprepletani ljubavni odnosi i porodične tajne – teme su koje svi volimo da gledamo, zar ne? Da „Dinastija“ ne gubi na popularnosti ni 40 godina kasnije i da je tematika aktuelna i danas, dokaz je američki rimejk, a gledaoce TV Pink od večeras u 21 čas, od ponedeljka do četvrtka očekuje domaća adaptacija ove popularne serije.

Koliko je originalna verzja ove serije bila popularna kod nas, pokazuje i pesmica koja se tih osamdesetih pevala dok sa igrao lastiš: „Kristal, Felon, Semi DŽo, to su zene oho-ho, Aleksis je prava zmija to se zove Dinastija“. Od sada ćete moći da smišljaju nove pesme, ali umesto Kristal, Felon, Semi DŽo, Aleksis, Blejka i ostalih dobro poznatih likova – upoznaće se sa njihovim sprskim pandanima Kristinom, Anastasijom, Ana Marijom, Aleksandrom, Brankom. Karingtonovi od večeras postaju Kadići, ali ne brinite – osnovna nit „Dinastije“ ostaje nepromenjena. Sve što je činilo originalnu verziju popularnom, gledaćete i u domaćoj verziji „Dinastije“, ali naravno, prilagođeno našem podneblju.

Jedan od najvećih poslovnih magnata u Srbiji Branko Kadić rastrzan je između sadašnje žene Kristine, bivše žene Aleksis, sina Stefana koji se bori sa svojom seksualnošću, ćerke Anastasije koja ima velike ambicije u poslovnom svetu, poslovnog suparnika Vojina i Kristininog bivšeg dečka Momčila koji radi u njegovoj firmi. Branko je gotovo uvek na ivici kolapsa u poslovnom svetu, ali volšebno se izvuče svaki put. Ono u čemu se Branko ne snalazi baš najbolje su porodični odnosi – i iz toga se rađa sva ta drama koju toliko volimo.

Ova porodična melodrama bazira se na konstantnim preprekama na putu ka ljubavi i prihvatanju, tako da se porodica Kadić suočava sa razvodima, prevarama, pokušajima ubistava, otmicama beba, nestancima i pojavljivanjem izgubljenih članova, kao i čestim venčanjima. Poslovni svet predstavlja drugo polje intriga koje junake dovodi u životne opasnosti i među mafijaške obračune. Svet raskoši, koliko god se činio primamljivim, uzima danak, te Kadići nikad nemaju mira.

Fenomenalnu glumačku ekipu predvodi Branimir Popović, koji igra glavu porodice Kadić (Karington), Branka, odnosno Blejka, jednog od najvećih poslovnih magnata u Srbiji. Još jedan od važnih likova u seriji je Andrija, Brankov advokat, koga tumači proslavljeni glumac Frano Lasić. Mladoj srpskoj glumici Mileni Živanović je u domaćoj verziji „Dinastije“ pripala uloga Klaudije, a ona najavljuje da scenario donosi mnoštvo iznenađenja.Pored Branimira, Frana i Milene, u „Dinastiji“ glume i Marija Karan (Aleksis), Milutin Milošević (dr Nik Toskani), Peđa Bjelac (Sesil Kolbi), Ana Savić (Kristal), ali i mnogi drugi poznati glumci, koji će oduševiti domaću publiku.

Priča „Dinastije“ počinje u trenutku kada jedan od najvećih poslovnih magnata u Srbiji, Branko Kadić, odluči da se oženi svojom sekretaricom Kristinom, čime pokreće lavinu događaja koji će porodicu Kadić baciti u vrtlog porodičnih intriga, ljubavnih obrta, kao i poslovnih turbulencija sa najvećim Brankovim takmacem u poslu, Vojinom Konstatinovićem, posebno kada on oženi Brankovu bivšu ženu Aleksis. Glamur visokog društva u kojem se kreću naši likovi podiže nivo intriga, jer je u igri mnogo više od opstanka jedne porodice - u priču koja se plete oko Kadića upleteni su veliki moćnici, lepe žene, a egzotična mesta i daleke destinacije proširuju polje igre na gotovo ceo svet. Ipak, ova porodična melodrama bazira se na konstantnim preprekama na putu ka ljubavi i prihvatanju. Svet raskoši, koliko god se činio primamljivim, uzima danak, te Kadići nikad nemaju mira. To ih čini nekonvencionalnom, ali interesantnom porodicom. Okolnosti koje ih okružuju su nesvakidašnje - stil, estetika i glamur koji ostavljaju bez daha – Kadićima predstavljaju zlatni kavez koji ograničava mogućnost da prosto budu srećni.

<