Kad na vrbi rodi grozdje (2009)

Radnja serije “Kad na vrbi rodi grožđe” se odigrava osamdesetih godina u jednoj varošici u kojoj srećno žive nacije bivše Jugoslavije. Kao i sve komšije oni se ponekad prepiru, posvađaju, ali su jedni na druge upućeni, i jedni bez drugih ne mogu. U najtežim trenucima oni se okupljaju jedni oko drugih, pomažu, tu su da se nađu i da učine što mogu.
Oni su komšije, bez obzira na ime, veru i naciju...
Priča se vrti oko gazda Jordana, koga tumači Ivan Bekjarev, i njegove supruge Dobrile, koju igra Jelica Sretenović. Oni su vlasnici kafane “Mali Pariz” u kojoj radi prelepa konobarica Buba (Jana Milić), u koju su zaljubljeni gotovi svi gosti, dok ona, bezuspešno pokušava da osvoji srce lokalnog pevača (Bane Vidaković) koji sanja veliku karijeru. Tu su i Jordanova ćerka koju igra Danijela Štajnfild, Boris Komnenić kao lekar Krešimir, inače Hrvat, koji želi da postane gradonačelnik. Dubravko Jovanović se pojavljuje kao gazda Ibro, vlasnik lokalne berbernice dok sjajnog Borisa Milivojevića vidimo u ulozi Zemunca biznismena, koga zovu Šiler i koji je zadužen za “vezu” sa sadašnjim svetom.
Producent i autor serije Saša Pantić (“Kursadžije”) igra Albanca poslastičara, Tafu.
Kako glumci i autor serije kažu, ideja je bila da se našale na račun društvenih tema, mentaliteta i stereotipa koji vladaju.

Žanr: komedija
Zemlja: Srbija
Godina: 2009
Autor: Saša Pantić

Uloge:
Ivan Bekjarev - Jordan
Jelica Sretenović - Dobrila
Boris Komnenić - Krešimir
Dubravko Jovanović - Ibro
Jana Milić - Buba
Mihailo 'Miša' Janketić - Đuka
Saša Pantić - Tafa
Boris Milivojević - Šiler