Kazna - Kördüğüm (2016)

Ovo je prica o dva muskarca i jednoj zeni koji se mjenjaju usljed iznenadnih dogadjaja. Suvremena prica o ljubavi i transformaciji uronjena u srce metropole. Kordugum, iako prvenstveno ljubavna prica, govori o odvojenim svijetovima bogatih i siromasnih, matrijalnim i moralnim okovima u kojima zive nove generacije. Slogan serije je “Ljubav mijenja, moc kvari (prlja)". U glavnim ulogama: Ibrahim Çelikkol (Ali Nejat), glumi vlasnika automobilske tvrtke. Belçim Bilgin (Naz) glumi pedijatra. Alican Yücesoy glumi Nazinog muza. Prva epizoda je snimljena na lokacijama u Italiji (Milano i Como) i u Istanbulu. Serija pocinje u sijecnju 2016. godine.

Radnja se događa u Istanbulu, gradu u kojem je bogatstvo i moć jedini znak uspjeha. U nemilosrdnoj utrci da se to postigne, nema mjesta za ljudske slabosti.U tom svijetu, vrijeme ide u korak s najvećim i najmoćnijim svjetskim metropolama, i prolazi brže nego u svijetu običnih ljudi. Koncepti kao što su ljubav, požrtvovanost, suosjećanje ili savjest, su nepotrebni teret, gotovo slabost. Obitelj predstavlja samo sliku za vanjski svijet, a u stvarnosti je, ništa drugo nego, dobro iskalkulirani poslovni dogovor. U ovom okrutnom svijetu u kojem su ljudski osjećaji nepoželjni, ljubav je samo kratkoročna avantura. Tu gdje je pobjeda krajnji cilj, slabost se skupo plaća.Ovo je priča o dva muškarca i jednoj ženi, čije živote mjenja, kako sudbina, tako i njihovi vlastiti izbori.

Ali Nejat Karasu je moćan, bogat i bezdušan mladi poduzetnik. Školovao se u inozemstvu od ranog djetinjstva i zivio u skupim internatima, nikad ne osjetivši toplinu bezuvjetne roditeljske ljubavi i podrške. On ne mari za djecu, niti uzima žene za ozbiljno. Jedino do čega mu je stalo je uspjeh. Ali vremenom, poslovni projekti prestaju biti izazov i gube smisao. Tragajuci za uzbuđenjem, počinje se baviti ekstremnim stvarima koje mu daju adrenalin, i sretan je samo kad se nađe na rubu smrti.

 

Umut Ozer dolazi iz obitelji pune ljubavi, ali ne tako bogate. On je talentiran i inteligentan. Njegov otac, poznati auto serviser, umire dok je Umut jos dijete.Bez obzira na svoje skrome početke, talentirani dizajner postize višestruke uspjehe u životu. Međutim, njegova pohlepa za novcem i moći, uni štava ono najbolje u njemu i gubi osjećaj za prave vrijednosti. Umut ulazi u igru kojoj ne zna pravila, ali umjesto da ga udarci i neuspjesi obeshrabre, nastavlja igru još ambiciozniji i spremniji da se bori. Otrovan moći, postaje hladan čovjek koji se ne libi gaziti ni po svojim najbližima.

Umutova supruga, Naz Ozer, je mlada pedijatrica. Ona je idealist i za nju su moralne vrijednosti daleko iznad financijskih. Iako su zaljubljeni, zbog iznenadnog stupanja u brak, gube podršku obje obitelji. Ona odlučuje da na to ne obraća paznju, budući da očekuju bebu, i da je to jedino važno za nju. Nažalost, Naz gubi bebu, a time i svu nadu i ljubav koju je imala u sebi. Njihov brak se počinje raspadati kada Umut inzistira da probaju ponovo s trudnoćom, a ona ga odbije. Iako Naz u pocetku nalazi razumijevanje za suprugovu slijepu ambiciju i smatra da je to potrebno za njegov uspjeh, ubrzo shvaća da se Umut mijenja na gore, i da je za nju došlo vrijeme za novi početak.

Ne nalazeći načina da kontrolira Umutov bijes, ona se okreće Nejatu, kojega u početku smatra arogantnim i odbojnim. No, njezina toplina i empatija će ga vremenom omekšati, a to će zauzvrat promjeniti Naz. Na Nejata također znatno utječe i rođenje sina koji je začet s Didem, djevojkom za jednu noć, koja se zaljubljuje u njega.

Putevi ova dva muškarca se ukrštaju kada Umut počinje raditi za Nejata. Iako sada vrlo različiti ljudi od onih koji su nekad bili, jedino cega se ne mogu ni jedan odreci je ljubav za Naz.

<