Vatre ivanjske

Svi bismo željeli znati kakva nas sudbina čeka.

Ljubav, intrige, osveta, požuda, ljubomora i kajanje, sve to čeka junake nove dramske serije “Vatre ivanjske”

Ana Kolar (Nevena Ristić), mlada liječnica, nakon iznenadne i neočekivane smrti svoje pomajke Tilde, dolazi u pitoreskno mjesto Ivanje vođena željom da tamo pronađe odgovore na pitanja o Tildinom tajnovitom životu, kao i da otkrije istinu o velikom imanju i vinogradu koje joj je Tilda ostavila u nasljedstvo. Upravo zbog njih ulazi u sukob s Božom Magdićem (Frane Perišin), kojem je Tilda, prije više od dvadeset godina iz neobjašnjivih razloga, prepustila vođenje imanje. Fatalnom slučajnošću već na samom silasku s vlaka, Ana upoznaje Viktora Magdića (Slaven Španović), udovca i oca djevojčice, ni ne sluteći da je on sin samoprozvanog vlasnika njezina imanja. Viktor i Ana se zaljubljuju i uvjereni su da će se za svoju ljubav moći izboriti, unatoč zlobnim uplivima zle Božine žene Elene (Ksenija Pajić) i njezine ljubomorna kćeri Klare (Ornela Vištica), koja želi Viktora za sebe.

Istovremeno se u Ivanju, nakon mnogo godina razdvojenosti, ponovo susreću dvije sestre, Elena i Dinka (Linda Begonja), ali i njihova zajednička ljubav iz mladosti, Petar Kolar (Aleksandar Cvjetković). Dinka, sada uspješna odvjetnica udana za ambicioznog poslovnog čovjeka Patrika Vidana (Alen Liverić), nikada nije preboljela Petra, a njezin povratak u rodno mjesto poljuljat će Elenine planove. Osim što će se svim silama truditi sakriti grijehe iz prošlosti i zagorčati život sestri, Elena će istovremeno dati sve od sebe da osvoji svoju nikada prežaljenu ljubav, Petra.

Unatoč problemima koje u Ivanju zatiče, Ana ima osjećaj da je sudbinski povezana s mjestom, ali i stijenom koju zovu po vještici Ivki iz legende o kojoj joj je pomajka Tilda kao maloj pričala. Priča Dinke, Petra i Elene zrcali se u životnoj priči Ane i Viktora, a njihove sudbine se međusobno isprepliću pod teretom raznih izazovima, te na njih bitno utječu, razdvajajući ih i spajajući istovremeno, a sve to s ciljem da se napokon riješe tajne koje su duboko zakopane u Ivanju, i tako konačno skinuli kletvu s mjesta i ostvariti istinsku ljubav i obiteljsku sreću.

„Vatre ivanjske“, serija rađena u produkciji Fremantle Media Hrvatska, već se dva mjeseca snima na velebnim lokacijama u okolici Zagreba poput raskošnog dvorca Lužnica bana J. Jelačića u Zaprešiću, kleti Stari Mlin i njezinim vinogradima, te na imanju Kezele u blizini Ivanić grada, kao i u studiju Jadran filma u kojem je na 1500 m2 iznova izgrađeno 12 potpuno novih setova.

Impresivnu glumačku postavu nove dramske serije čine jedna od trenutno najpoznatijih imena. I dok Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Filip Juričić i Ana Begić Tahiri (serija Bibin svijet) ostaju vjerni RTL-ovim formatima, gledatelji će na ekranima RTL-a ove jeseni imati priliku vidjeti glumce koje su donedavno pratili u serijama konkurentskih televizija, kao što su Doris Pinčić Rogoznica, Ornela Vištica, Frane Perišin, Linda Begonja, Alen Liverić, Barbara Nola, Iva Mihelić, Marko Cindrić i Jan Kerekeš. Hvaljena i iznimno cijenjena legenda hrvatskog glumišta, Lela Margitić, prihvatila je ulogu tajanstvene Tilde u ovom projektu, njezinu ljubimicu Anu tumači Nevena Ristić (serija Cvat lipe na Balkanu), a Slaven Španović (serija Mamutica) zaigrat će udovca Viktora.

Redateljsku palicu preuzeli su Ivan Šarić, Aldo Tardozzi, Dario Pleić i Tomislav Rukavina, Mišo Orepić i Igor Zezelić su direktori fotografije, a intrigantne i složene likove koji se bore za ono što im pripada nastali su prema ideji spisateljice Diane Pečkaj Vuković, čije su prethodne serije rušile rekorde gledanosti (Ljubav u zaleđu, Dolina sunca, Pod sretnom zvijezdom… ), te Koraljke Meštrović i Dee Matas.

Žanr:dramska serija
Autor: Diana Pečkaj Vuković, Koraljka Meštrović, Dee Matas
Redatelj: Ivan Šarić, Aldo Tardozzi, Dario Pleić, Tomislav Rukavina
Uloge:
Ksenija Pajić, Filip Juričić, Doris Pinčić Rogoznica, Ornela Vištica, Aleksandar Cvjetković, Frane Perišin, Nevena Ristić, Linda Begonja, Ana Begić Tahiri, Alen Liverić, Barbara Nola, Iva Mihalić, Lela Margitić, Marko Cindrić, Jan Kerekeš, Slaven Španović

 

<