Meso (2017)

U subotu 28. oktobra na programu RTS 1 u 21 čas premijerno prikazujemo prvu od devet epizoda igrane serije "Meso", izvršne produkcije "Bosonoga" iz Banja Luke, scenariste Nikole Pejakovića, koju kao reditelj potpisuje Saša Hajduković. "Meso" je žestoka, savremena i hrabra dramska serija, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Glavni junaci serije "Meso" su Mirko i Slavko - ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa problemima prouzrokovanim vremenom u kome žive. Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvesnom budućnošću u sportu, povratnik u rodnu Banja Luku gde žive njegova dementna majka, introvertni brat i devojka koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine. On tamo obnavlja očevu roštiljnicu "Kod Rajka", od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu "bolji od Mujinih", iako je i njena sudbina neizvesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.


U prvoj epizodi serije "Meso" upoznajemo porodicu Cvijetić, vlasnike čuvene banjalučke roštiljnice "Kod Rajka". Rajko, otac porodice, poginuo je u ratu i od tada se za roštiljnicu brinula njegova supruga, zajedno sa konobarom Mišom i sinom Mićom, na koga je taj tragični događaj ostavio trajne posledice. Majku polako savladava demencija i brigu o roštiljnici preuzima Mirko, fudbaler koji ima problema sa povredom, sa svojom mladom devojkom Marijom i, najviše, sa novcem i zelenašima...

Uloge tumače: Igor Đorđević, Nikola Pejaković, Marija Pikić, Branko Janković, Vuk Kostić, Ljubiša Savanović, Faketa Salihbegović Avdagić, Novak Bilbija, Željko Stjepanović, Slobodan Perišić, Boris Šavija, Stojan Matavulj, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković, Zlatan Vidović, Petar Božović, Toma Trifunović, Slavko Labović.

<