Pogrešan čovjek (2018)

Pogrešan čovjek je hrvatska telenovela nastala prema priči turske scenaristice Elif Usman. Na scenariju, pored Elif Usman, rade Jelena Veljača, Diana Pečkaj Vuković i Zrinka Pavlić. Serija se snima u koprodukciji s Prva srpska televizija. Premijera serije se očekuje ove jeseni na Prvoj TV u Srbiji, na RTL televiziji u Hrvatskoj i na Star TV u Turskoj.

Sadržaj serije:
Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Lea Kalember doznaje da joj kći hitno treba donora bubrega, te odluči pokušati pronaći njezinog biološkog oca, da bi joj spasila život. Nakon saznanja da joj je kći bolesna, Lea u emotivnoj ispovijedi svojoj najboljoj prijateljici Marini priznaje kako je začela.

Prije 16 godina, tijekom brucošijade za upis na fakultet, Lea je upoznala zgodnog vateroplistu Lazara Crnkovića koji je taj dan branio prvenstvo. Dečki su izgubili, i nastavili se tješiti na studentskom tulumu. Ona je, u silnoj želji da o sebi razbije famu “kćeri mezimici poznatog političara koja je živjela ispod staklenog zvona”, tu večer previše popila. Umjesto da završi s Lazarom u ljubavnom zagrljaju, Lea je završila na njegovim rukama, gotovo u polunesvijesti. On ju je te noći odnio u svoju hotelsku sobu i silovao ju.

Lea silovanje nikad nije prijavila, prvenstveno bojeći se osude, ali i javne ljage koja bi pala na njezinu obitelj. U strahu da nitko ne bi shvatio njezinu prijavu ozbiljno, jer je i sama sudjelovala na zabavi, privlačno odjevena i supijana, Lea nikad nije potražila čovjeka s kojim je ostala u drugom stranu, niti je ikome rekla istinu o svojoj trudnoći, bez obzira na osudu i roditelja i okoline. Budući da pobačaj nije dolazio u obzir, Lea je odlučila zadržati dijete.

Svojoj kćeri Zoe, Lea nikada nije rekla da njezino začeće nije produkt ljubavi, već nasilja. Međutim, na Zoin šesnaesti rođendan, Lea saznaje da Zoe ima specifičnu bolest i da je potencijalni donor bubrega s kojim Zoe može nastaviti živjeti - otac. Da bi spasila svoje dijete, Lea se odlučuje suočiti s ocem svog djeteta, te odlazi u Crnu Goru, gdje Lazara pronalazi kako živi sam i osamljen, radeći na svjetioniku.

Likovi: 

Lea Kalember - Krhka brineta, samozatajna. Djeluje kao da nosi neku tajnu sa sobom. Samohrana je majka, nikad se nakon Zoinog rođenja nije vezala uz nekog muškarca. Radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Zagrebu. Živi u kući u Cvjetnom naselju sa Zoe prema kojoj je izuzetno protektivna. Izuzetno pametna, bez obzira na traume, mekog karaktera.

Lazar Crnković - Glavni junak naše priče, aka “pogrešan čovjek”. Proveo je najbolje godine svog života u zatvoru, iako je bio nevin. U zatvoru saznaje da će njegov brat Mihajlo oženiti njegovu djevojku Dijanu, i da ona čeka dijete s njim. Nakon odsluženja zatvora, svoj mir pronalazi na Stijenama, svjetioniku na najjužnijoj točki države.

Zoe Kalember - Izuzetno senzibilno biće, baš kao majka nekad. Rođena s jednim bubregom, što bi joj omogućilo normalan život, ali i ovaj drugi nažalost počinje otkazivati. Željna “normalnog” života jer joj je majka zbog rijetke bolesti dosta toga zabranjivala.

Mihajlo Crnković - Lazarov stariji brat, nekadašnji vaterpolo kapetan, otac troje djece i suprug divne Dijane koja je uz njega i sada, kad je predsjednik sportskog saveza. U suštini je beskrupulozan čovjek koji je gonjen ljubomorom prema bratu.

Dijana Crnković - Lazarova prva ljubav. Majka troje djece. Topla majka, ali šminkerica, tipična žena visoke klase, pritom nesretna u braku: u nedostatku prave intime i bliskosti s partnerom, nadomještala je sve to novcima, putovanjima, garderobom. Goni ju silna želja da očuva privid savršene obitelji, a istovremeno, u suštini, silno nezadovoljna.

Ven Kovač - Zoin ljubavni interes. Zgodan vižljast mladić koji je na glasu kao problematičan, zapravo dobra srca, samo bježi u laku drogu od roditeljskih svađa. Iskreno zaljubljen u Zoe.

Zanimljivosti: 

* Na scenariju serije radi turska scenaristica Elif Usman, Jelena Veljača, Diana Pečkaj Vuković i Zrinka Pavlić
* Prva klapa serije pala je 24 studenoga 2018. godine, na lokacijama u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Turskoj.
* Prva negativna uloga za Bojanu Stefanović i Petra Benčinu u hrvatskoj telenoveli.
* Kao gostujuća uloga pojavit će se turski glumac Kaan Urgancıoğlu, poznatiji hrvatskoj publici po ulozi Emira u popularnoj seriji Bit ćeš moja.
Prva hrvatska telenovela koja će od jeseni krenuti s emitiranjem i u Turskoj na Star TV.
Prva sezona serije će imati 190 epizoda.

<