Dnevnik velikog Perice (2021)

Godina je 1964. Zagreb se ubrzano razvija, baš kao i pop kultura koja prodire u tadašnje socijalisticko društvo. Perica Šafranek profesor je hrvatsko-srpskog jezika u zagrebackoj osnovnoj školi, razapet izmedu snova i realnosti, izmedu brižne mame Ane i ambiciozne supruge Željke. Njegov najbolji prijatelj je Žnida, sin pokojnog vlasnika gostionice K Žnidaršicu, koja je nakon rata nacionalizirana, ali Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne uvijek legalne poslove. Iznenadna smrt Pericinog tetka Ernesta Fulira pokrenut ce dogadaje koji ce izmijeniti živote junaka ove price.

Radnja "Dnevnika velikog Perice" zbiva se tridesetak godina nakon radnje kultnog filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli". Neki od junaka ovog filma dobili su novi život u novom vremenu, u scenariju koji potpisuju Renato Baretic, Emir Imamovic Pirke, Albino Uršic i Vinko Brešan, koji je ujedno i redatelj serije.

Kroz šest pedesetominutnih epizoda pratimo zbivanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine.

Perica i Željka nemaju djece i vec deset godina žive u stanu s Pericinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Njegov najbolji prijatelj Žnida sin je pokojnog vlasnika gostionice Žnidaršica koja je u meduvremenu nacionalizirana, no Žnida iz nje vodi svoje ne baš legalne poslove. Smrt Pericinog tetka Ernesta Fulira pokrenut ce dogadaje koji ce iz temelja izmijeniti živote junaka ove price...

Starijm generacijama posebno ce se svidjeti glazba koja cini važan dio serije, pa ce u novim aranžmanima ponovno moci cuti velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robic, Beti Jurkovic, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklic, Stjepan Jimmy Stanic, Anica Zubovic, Zvonko Špišic i drugi. U seriji ce se pojaviti i mnogi glazbenici i bendovi, primjerice Zdenka Kovacicek i Ivanka Mazurkijevic, Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Marekovic i Swingersi.

<