Insajder (2016) - (İçerde)

Priča o dva brata koje je život razdvojio...Susreću se nakon dužeg vremena u policijskoj akademiji. S obzirom da su odrasli razdvojeno nisu se prepoznali. Jedan od njih bira drugačiji put do boljeg života što dovodi do konflikta među braćom.

Sarp Yılmaz završava Akademiju  kao najbolji u klasi. Pored toga je prije dosta godina otet njegov rođeni brat Umut. Nakon što je otet kao dijete na ulici prodaje maramice, ali ga uličnog života spašava djevojčica Melek te on kasnije upisuje Akademiju i skupa sa Sarpom završava Akademiju kao drugi u klasi pod novim imenom Mete, za kojeg ne zna da mu je rođeni brat.

Stiže dan diplomiranja. Sarpov profesor i šef Odjela za borbu protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala, Yusuf Kaya, naglašava nečistu prošlost Sarpovog oca, optužujući Sarpa da se pokušava infiltrirati u policiju i da radi za interese mafije. Kada Sarp sazna da će ga izbaciti iz škole, potegne pištolj na profesora i završi u zatvoru.

Dok je Sarp u zatvoru njegov brat Mete postaje zvijezda u usponu. Postaje miljenik u Odjelu za borbu protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala. Tijekom policijske operacije se zbližava sa Sarpovom (usvojenom) sestrom, novinarkom Eylem. Sarp izlazi iz zatvora, a u međuvremenu je postao jedna od najpouzdanijih osoba ljudi iz podzemlja.

Uloge: Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Nihal Koldaş, Çetin Tekindor, Bensu Soral, Damla Colbay

<