Najnoviji članci

 • Da li su Fazlinovići zaista poginuli?

  Podsjetimo, u posljednjoj epizodi serije prikazan je prilog iz Dnevnika u kojem se govori da su Damir, Faruk i Izet poginuli u padu aviona koji je polijetao sa sarajevskog aerodroma za Stockholm, gdje su se uputili kako bi posjetili Izetovog brata.

  "Snimanje serije smo završili još prošle godine, trenutno smo u pregovorima za novu seriju koja će se zvati 'Kriza srednjih godina', a trebala bi se emitovati na hrvatskoj televiziji RTL", izjavio je Isović za Klix.ba.

  Isović je najavio i mogući film "Lud, zbunjen, normalan", ali kaže da to zavisi od zainteresovanosti televizija.

  Procitaj više
 • Južni vetar, na granici (2023) - Sve vezano o seriji i zašto BAŠ trebate da je pogledate!

  Zašto Južni vetar privlači publiku širom Balkana

  Južni vetar je jedna od najpopularnijih srpskih televizijskih serija u poslednjih nekoliko godina, a osvojila je srca publike ne samo u Srbiji, već i u regionu. Serija prati priču o Petru Marasu, kriminalcu iz Beograda, koji se bori da održi svoj položaj u podzemlju, dok se istovremeno suočava sa rivalima, policijom i svojom romansom sa lepom i opasnom Jasnom.

  Jedna od stvari koja čini Južni vetar posebnom jeste njena hrabrost u istraživanju tamne strane Beograda i srpske kriminalne scene. Serija prikazuje nasilje, korupciju i nemilosrdnost koja se može naći u ovom svetu, ali istovremeno uspeva da održi napetost i dramu koja drži gledaoce na ivici sedišta.

   

  Sve epizode možete GLEDATI ovdje ONLINE

  Treća sezona serije Južni vetar donela je još više uzbuđenja i akcije, a istovremeno je nastavila da razvija likove i radnju iz prethodnih sezona. Evo nekoliko ključnih aspekata treće sezone:

  1. Novi likovi: Treća sezona je uvela nekoliko novih likova koji su doprineli da serija bude još zanimljivija. Neki od novih likova uključuju Tamarića, bivšeg pripadnika policije, i Palatu, novog šefa kriminalne organizacije.
  2. Zanimljiva radnja: Radnja treće sezone je izuzetno dinamična i uzbudljiva, sa nekoliko neočekivanih preokreta koji će vas držati na ivici sedišta. Serija se i dalje bavi temama kao što su porodica, prijateljstvo i ljubav, ali istovremeno se bavi i novim temama kao što su pohlepa, osveta i borba za prevlast.
  3. Razvoj likova: Serija je nastavila da razvija likove iz prethodnih sezona i istovremeno je razvila nove likove na način koji čini da se oni čine autentičnim i zanimljivim. Glavni likovi u seriji su bili suočeni sa novim izazovima, a njihov odnos se razvijao na neočekivane načine.
  4. Kvalitet produkcije: Treća sezona serije Južni vetar zadržala je visok nivo produkcije koji je bio karakterističan i za prethodne sezone. Kasting, režija, scenografija, fotografija i muzika - sve je to pažljivo birano i izvedeno na način koji čini da serija izgleda spektakularno.
  5. Uticaj: Južni vetar je i dalje jedna od najgledanijih serija u Srbiji i regionu, a njegov uticaj se nastavlja i u trećoj sezoni. Serija je postala deo pop kulture i uticala je na srpsku televizijsku industriju na način koji je teško preceniti.

   

  U suštini, treća sezona serije Južni vetar donela je sve ono što smo očekivali od ove popularne serije - uzbudljivu radnju, dobro razvijene likove i visok kvalitet produkcije. Ako ste ljubitelj krimi-drama i niste još pogledali treću sezonu Južnog vetra, definitivno treba da je dodate na svoju listu za gledanje.

  Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi Južni vetar trebalo da gleda svi, bez obzira na njihove lične preference kada je u pitanju televizija:

  1. Kvalitet produkcije: Južni vetar je izuzetno kvalitetno urađena serija koja se može meriti sa nekim od najboljih televizijskih produkcija širom sveta. Kasting, režija, scenografija, fotografija, muzika - sve ovo su elementi koji su pažljivo birani i izvedeni na način koji čini da serija izgleda spektakularno.
  2. Uzbudljiva radnja: Serija pruža uzbudljivu radnju punu napetosti i iznenađenja, sa nekoliko zapleta koji će vas držati na ivici sedišta. Iako se radi o kriminalnoj seriji, priča je takođe prožeta temama kao što su porodica, prijateljstvo i ljubav, što dodatno obogaćuje narativ.
  3. Likovi: Likovi u seriji su izuzetno dobro razvijeni i svaki od njih ima svoju priču koja će vas privući. Neki su moralno ambivalentni, dok su drugi herojski, ali svaki lik je autentičan i doprinosi da serija bude još zanimljivija.
  4. Relevancija: Iako se radnja serije odvija u kriminalnom svetu, ona istovremeno dotiče mnoge teme koje su relevantne za svakodnevni život - od porodice i prijateljstva, do borbe za opstanak u teškim okolnostima. Ovo čini da serija bude mnogo više od obične krimi-drame.
  5. Uticaj: Južni vetar je serija koja je postala deo pop kulture i koja je ostavila dubok uticaj na srpsku televizijsku industriju. Gledanje serije ne samo da će vam pružiti užitak, već će vam omogućiti da razumete i uživate u kulturi u kojoj je nastala.

   

  U suštini, Južni vetar je serija koja ima nešto za svakoga i koja pruža uživanje za sve koji su spremni da je pogledaju. Bez obzira na to da li volite akciju, drama ili karakterizaciju, ova serija će vas privući i držati vas zainteresovanim do poslednje epizode.

   

  Sve epizode možete GLEDATI ovdje ONLINE

  Procitaj više
 • Lud, zbunjen, normalan 2014 - Zavirite u novu 8 sezonu

  Donosimo vam dio nove sezone (8 sezona) , Lud, zbunjen, normalan najgledanije humorističke serije. 

   

  8.sez., 1.ep - 3. studenog

  Iako su svi vjerovali suprotno, Fazlinovići su i ovog puta uspjeli preživjeti. Imali su sreću da zakasne na avion koji se srušio na svom putu za Švedsku. Naravno, misleći da su Fazlinovići poginuli, mnogi su se pokušali okoristiti njihovim stvarima. Izetu su otuđene najvrjednije stvari: Titova slika i boca maksuzije, dok Faruk ostaje bez kompletne tehnike u produkciji Akord.

  8.sez., 2.ep - 4. studenog

  Da bi se iskupio, Samir mora Izetu nabaviti klavir. Samir, naravno u svom stilu, krade klavir iz Narodnog kazališta. Refko, da bi skupio novac za otkup tehnike iz produkcije Akord, Džebri drži satove klavira iako Refko ne zna svirati klavir. U Farukov život ulazi Indira koja ima za njega interesantan plan. Da bi otkupio tehniku, Faruk je spreman na sve pa čak i da baviti se prostitucijom.

  8.sez., 3.ep - 5. studenog

  Izet i Samir su uhićeni. Izet ima plan kako da izađu iz zatvora, a za realizaciju im je potreban Refko. Faruku se pruža velika poslovna prilika. Naime, Bahro Burek, TV producent, mu je ponudio da produkcija Akord snima TV seriju. Za realizaciju tog posla mu je potrebna HD kamera. Da bi skupio novac za kupovinu kamere pristaje na Indirin poslovni prijedlog. U Farukov zivot ponovo ulazi Senada koja od njega traži da prestane raditi ludosti, ali zaboravlja da je on Fazlinović.

  Izvor: Nova

  Procitaj više
 • Uskoro 8. sezona humoristične serije Lud, zbunjen, normalan

  Humoristična serija „Lud, zbunjen, normalan“ najgledaniji je humoristični serijal na prostorima bivše Jugoslavije, a Feđa Isović, scenarist serijala, kaže za bh. novinsku agencijuPatria kako će 32 nove serije koje se trenutno snimaju u sarajevskom naselju Hrasnica biti jednako zanimljive, a možda i bolje, kao i serije iz prvih šest sezona. - Novu sezonu uvijek nastojim osvježiti novim likovima i novim karakterima. Nadamo se da ćemo i ovog puta naše gledatelje obradovati novim epizodama – kaže Isović za Patriu. O detaljima novog serijala Isović nije želio govoriti previše. Potvrdio je jedino da će se u epizodama koje slijede pojaviti i neki novi glumci. Nove epizode serije "Lud, zbunjen, normalan" trebale bi se početi emitirati od rujna ove godine.   Isović kaže da je, prema istraživanjima relevantnih agencija, uz neke nacionalne utakmice serija „Lud, zbunjen, normalan“ daleko najgledaniji domaći program na televizijama u regiji, te da će se ovaj serijal snimati dokle god interes gledatelja za serijom bude veliki.

  - Ja bih rekao, „Lud, zbunjen, normalan“ će se snimati dokle god interes gledatelja bude veliki i dokle Mustafa Nadarević bude dobrog zdravlja – kaže Isović za NAP.

  Nadrealista se ne snimaju više od 20 godina ali i poslije toliko vremena sve nas nasmijavaju. Pored njih u posljednjih nekoliko godina na ekran se pojavila i humoristična serija '' Lud zbunjen normalan '' . Stekla je veliku popularnost a u toku je snimanje 8 sezone. Naša ekipa bila je na setu, a u narednim minutama imat će te priliku upoznati i novog lika koji će se pojaviti u novim epizodama.

   

  Bili smo na snimanju 8. sezone humoristične serije "Lud zbunjen normalan", upoznajte novi lik

  Procitaj više
 • TV hit „Lud, zbunjen, normalan“ proglašen za najbolju seriju u Srbiji

  Na trećem festivalu domaćih igranih serija FEDIS, koji je održan u Beogradu, u konkurenciji televizijskih serija iz regiona učestvovale su tri serije - "Lud, zbunjen, normalan" iz BiH, "Larin izbor" iz Hrvatske i "Budva na pjenu od mora" iz Crne Gore. Na osnovu glasova posjetilaca portala Press online, nagradu "Zlatna antena" za najpopularniju TV seriju iz regiona koja je emitirana u Srbiji zaslužilo je ostvarenje "Lud, zbunjen, normalan" u produkciji F.I.S.T. Sarajevo.

  Procitaj više
 • Uskoro novi Fazlinovići - Nastavljeno snimanje Lud,zbunjen,normalan 2013/2014

  Porodica Fazlinovića uskoro se opet vraća na male ekrane. Naime, već petnaestak dana u Sarajevu se snima osma po redu sezona urnebesne komedije “Lud, zbunjen, normalan”.Ovoga puta pored već ustaljenih likova koje će tumačiti Mustafa Nadarević (Izet), Senad Bašić (Faruk), Moamer Kasumović (Damir), Tanja Šojić (Marija), Miraj Grbić (Čombe), Goran Navojec (Refko), Emir Hadžihafizbegović (Samir) novi serijal donijeće i neke nove likove.

  Procitaj više
<